Croozer hondenfietskar: Modellen en formaten

Croozer hondenfietskar

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Met een hondenfietskar kan je jouw hond meenemen tijdens een fietsrit. Ook kan je de kar gebruiken om met je hond naar een hondenspeelveld of losloopgebied te fietsen en daar te gaan wandelen. Je zou zelfs je hond mee kunnen nemen op fietsvakantie. Wanneer je jouw hond wilt vervoeren in een fietskar is het belangrijk om te kiezen voor een goede kwaliteit kar. Eén van de beste fietskarren die je tegenwoordig op de markt kunt vinden is de Croozer hondenfietskar. Er is één model verkrijgbaar in verschillende maten. Daarnaast zijn er ook andere fietskarren verkrijgbaar van dit merk.

Over het merk Croozer

Croozer is een merk met fietskarren voor honden, kinderen en voor het vervoer van spullen. Ook zijn er verschillende accessoires verkrijgbaar voor deze fietskarren. Hierbij kan je denken aan een speciaal babyzitje voor in de fietskar voor kinderen en aan een passende mand voor in een hondenfietskar. Croozer, een echt familiebedrijf met zo’n 50 werknemers, bestaat al sinds 1993. Het is een Duits bedrijf met één kantoor in Hürth-Kalscheuren.

Leuk weetje: Werknemers bij Croozer mogen hun hond meenemen naar hun werk. Daarom lopen er bij het Croozer kantoor nu zo’n 7 honden rond. Op de website bij “team” vind je ook foto’s van de honden tussen de verschillende werknemers.

Croozer hondenfietskar kopen

Ben jij van plan om een Croozer hondenfietskar te kopen? Dan is het goed om te weten dat deze fietskar verkrijgbaar is in verschillende webwinkels. Hieronder vind je de lijst met webwinkels. Wanneer je op de webwinkel klikt ga je meteen naar de verschillende Croozer hondenfietskarren. Hieronder hebben wij de verschillende maten hondenfietskarren van dit merk en de verschillende accessoires op een rij gezet. Daaronder vind je de verschillende producten waarbij het laagst geprijsde product als eerste wordt weergegeven.

Kenmerken van de hondenfietskar

De nieuwste modellen, namelijk de Mikke, Tammo en Enna, hebben een speciale Croozer AirPad vering. Ook hebben deze modellen stevige banden die geschikt zijn voor off-road gebruik. Er zitten mesh panelen aan de zijkanten en aan de voor- en achterkant. Deze panelen zorgen voor een goede ventilatie in de kar. Aan de voorkant vind je een afneembare beschermhoes die je kunt gebruiken bij slecht weer. De hond kan makkelijk in de kar stappen door de lage instap. Aan de voorkant en aan de bovenkant vind je ritsen waardoor je de panelen open kan zetten. Bij het achterpaneel kan je het scherm oprollen. Wil je de fiets even parkeren? Dan kan je gebruik maken van de parkeerrem op beide wielen. De fiets opbergen na een fietstocht kan makkelijk door met een druk op de knop de fietskar op te vouwen.

Goed om te weten: Door de verschillende trekhaken kan je de fietskar aan meerdere soorten fietsen bevestigen. Denk aan een e-bike, mountainbike of roadster.

Tammo hondenfietskar: Het grootste model voor zeer grote honden

Afmetingen: 100 x 54 cm

De Tammo hondenfietskar is de grootste fietskar uit het assortiment. Deze kar is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren, Moss Green en Sundown Yellow. Er passen hele grote honden in met een maximaal gewicht van 45 kg.

Hondenfietskar voor grote honden: Mikke en Jokke

Mikke afmetingen: 90 x 54 cm
Jokke afmetingen: 90 x 54 cm

De Mikke en Jokke fietskarren zijn iets kleiner dan de Tammo hondenfietskar. Toch is deze kar nog steeds geschikt voor grote honden tot 45 kg. De Jokke fietskar is iets voordeliger geprijsd. Kies je voor de Mikke fietskar? Dan kan je kiezen uit de kleuren Moss Green en Sundown Yellow. De Jokke dog trailer is verkrijgbaar in één kleur, grijs met iets fellere groene details.

Croozer hondenfietskar voor medium grootte honden

Enna afmetingen: 75 x 40 cm
Peppa afmetingen: 75 x 40 cm

Het kleinste model fietskar van Croozer is geschikt voor honden van een medium grootte met een maximaal gewicht van 35 kg. Je kan kiezen uit de Enna, een nieuwer en duurder model verkrijgbaar in twee verschillende kleuren. Ook kan je gaan voor de Peppa, een grijs model met oranje details. Dit model is lager geprijsd.


Categorie: hondenfietskar