Gebit hond verzorgen: Gebitsreiniging producten voor de hond

gebit hond verzorgen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw hond een gezond gebit heeft. Naast het gebit regelmatig laten controleren en reinigen door de dierenarts kan je zelf ook meerdere dingen doen om het gebit van de hond te verzorgen. Zo zijn er in verschillende webwinkels gebitsreiniging producten verkrijgbaar. Hierbij kan je denken aan producten waarmee je de tanden van jouw hond kan poetsen, producten waar jouw hond op kan kauwen en supplementen voor de hond die je over het voer kan doen.

Tanden poetsen hond: Dit heb je nodig

Net als dat het goed is om je eigen tanden te poetsen, is het ook belangrijk om te tanden te poetsen van jouw hond. Hiermee zorg je ervoor dat de tanden van jouw hond schoon worden en dat het gebit van de hond gezond blijft. Je hebt voor het poetsen een speciale tandenborstel nodig en een tandpasta speciaal voor de hond.

gebit hond verzorgen

Verschillende tandenborstels voor de hond

Om de tanden schoon te maken kan je een siliconen vingertandenborstel gebruiken. Wij vinden dit zelf erg fijn werken. Ook kan je gebruik maken van een tandenborstel speciaal voor honden. Uiteraard kan je de verschillende borstels ook combineren.

Tandpasta voor de hond

De tandpasta of tandgel voor de hond heeft eigenlijk altijd een smaak die jouw hond heel lekker vindt. Hierdoor vinden honden het vaak niet erg als je de tanden poetst. Natuurlijk is het wel belangrijk om honden rustig te laten wennen aan het tandenpoetsen. Dit doe je door het rustig op te bouwen en door veel te belonen.

Tandverzorging set

Wil jij meteen alles in huis hebben om het gebit van jouw hond te kunnen verzorgen? Dan kan je een speciale tandverzorging set aanschaffen. In zo’n set vind je vaak meerdere soorten borstels om te tanden te poetsen, en een tandpasta voor de hond. Ook kan je tandsteen verwijderen met een speciale tandenkrabber. Of een speciale spons gebruiken om te tanden van jouw hond goed schoon te kunnen maken.

Hond stinkt uit zijn bek: Verschillende oplossingen

Wanneer jouw hond stinkt uit zijn bek is het allereerst belangrijk om het gebit te laten controleren bij de dierenarts. De dierenarts kan dan kijken of er een oorzaak is die verholpen kan worden. Soms is er geen oorzaak te vinden. Soms kunnen oudere honden bijvoorbeeld iets erger uit hun bek ruiken, ook al is hun gebit verder gezond en schoon. Er zijn dan verschillende oplossingen zoals tandverzorgingsspray en mondspray voor een frisse mond. Ook heb je speciaal mondwater dat je kunt mengen door het drinkwater van de hond.

Gebit hond verzorgen door kauwen

Kauwen is een goede manier om het gebit van een hond te verzorgen. Kauwen kan bijvoorbeeld op de speciale dentasticks, maar ook op koffiehout of op speciale kauwringen van TPU waar je bijvoorbeeld wat brokjes in kan stoppen. Terwijl de honden hierop kauwen worden de tanden tegelijkertijd gereinigd en het tandvlees gemasseerd.

Supplementen voor een gezond en schoon gebit

Er zijn ook verschillende supplementen verkrijgbaar voor over het voer die je kunt gebruiken voor een gezond en schoon gebit van de hond. Wij hebben na de gebitsreiniging van de hond bij de dierenarts bijvoorbeeld de ProDen PlaqueOff Gebitsverzorging meegekregen. Dit is een poeder voor over het voer. Dit poeder is ook verkrijgbaar in de Zooplus webwinkel. Het helpt tegen een slechte adem, tandsteen en tandaanslag.