Glucosamine voor de hond: Gewrichten supplement

glucosamine voor de hond

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Eén van de meest gebruikte supplementen voor honden is het supplement glucosamine. Glucosamine voor de hond heeft verschillende voordelen waar we het in deze blog over gaan hebben. Wil jij dit supplement aan de hond geven? Dan zijn er verschillende vormen waarin je dit supplement aan de hond kan geven.

Glucosamine voor de hond: Dit zijn de voordelen van dit supplement

De meeste mensen geven glucosamine aan de hond wanneer hij ouder wordt. Als honden ouder worden neemt de glucosamineproductie af. Het kan dan voordelen hebben om dit supplement te geven aan de hond. Het supplement glucosamine zorgt voor stimulatie van de opbouw van gewrichtsvocht. Hierdoor blijft het gewricht soepel ook wordt het gewricht ondersteunt. Je merkt dat de hond met dit supplement makkelijker kan bewegen.

glucosamine voor de hond

Glucosamine in combinatie met chondroïtine, hyaluronzuur en collageen

Naast glucosamine heb je ook glucosamine met chondroïtine. Chondroïtine zorgt voor ondersteuning en versterking van de glucosamine. Ook ondersteunt het bij de aanmaak van gezond kraakbeen. Ook worden afvalstoffen afgevoerd uit het kraakbeen. Wat je vaak terug vindt in producten met glucosamine voor de hond zijn andere stoffen zoals collageen en hyaluronzuur. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat je gewrichten soepel en gezond blijven. Collageen is niet alleen goed voor het kraakbeen en de gewrichten maar ook voor de spieren, botten, de huid en vacht, de spijsvertering en het immuunsysteem.

Vormen van glucosamine: Voer, snacks en supplementen

Glucosamine voor de hond is in verschillende vormen verkrijgbaar. Zo kan je kiezen voor pillen, een pasta die je over het voer kan doen of uit de tube kan geven, poedervorm voor over het voer, tabletten,  Er zijn ook verschillende soorten snacks zoals sticks, kipfilets, schapenvet met toegevoegde glucosamine en gevulde kauwbotten. Ook zijn er hondenbrokken die je kan geven en waar extra glucosamine aan is toegevoegd.

Glucosamine voor de hond kopen: Webwinkels en verschillende vormen

Er zijn heel veel verschillende webwinkels waar je supplementen, snacks en hondenbrokken met glucosamine kan kopen. Hieronder hebben wij de producten per categorie op een rij gezet. Heb jij een favoriet product om glucosamine aan de hond te geven? Laat dan een reactie achter onder deze blog. Wij zijn erg benieuwd!

Glucosamine supplementen voor de hond

Hieronder vind je een aantal verschillende supplementen voor de hond. Deze zijn namelijk ook in verschillende vormen verkrijgbaar. Hierbij kan je denken aan tabletten, poeders, pillen, pasta’s, olie en meer. Spuugt jouw hond pillen vaak uit als je deze geeft (zelfs wanneer je deze verstopt in een stukje worst) dan is het slim om een ander soort supplement te geven.

Snacks voor de hond met glucosamine

Er zijn verschillende snacks verkrijgbaar met toegevoegde glucosamine. Denk aan kipfilets, schapenvet of zalmbonbons en meer. Een voordeel van deze snacks is dat honden er vaak gek op zijn en ze graag eten. Bij bijvoorbeeld pillen kan het een stuk lastiger zijn om deze aan de hond te geven. Bij sommige honden moet je pillen verstoppen in iets lekkers omdat ze de pil anders uitspugen en niet opeten.

Glucosamine voor de hond in de vorm van de hondenbrokken

Er zijn enorm veel verschillende hondenbrokken waar glucosamine aan is toegevoegd. Niet alleen brokken voor senior honden, maar zelfs voor puppy’s. Veel brokken voor senior honden en brokken voor de bevordering van de mobiliteit bevatten het supplement glucosamine.


Categorie: Hondenvoer