Honden en banaan, is dat een goede combinatie: mag dat?

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Groente en fruit bevatten voor de mens enorm veel belangrijke voedingsstoffen, zoals vetzuren, mineralen en vitamines. Onze geliefde viervoeters kunnen veel soorten groente en fruit prima nuttigen, maar nooit in te grote hoeveelheden. Al geldt die regel eigenlijk voor (vrijwel) alles in het leven. Honden en bananen zijn daarom ook echt geen slechte combinatie. Een hond mag bananen eten, zolang dit niet in grote hoeveelheden is. Banaan wordt door sommige honden juist gezien als traktatie. Wij kennen veel honden die er helemaal gek op zijn. Hieronder lees je meer informatie over de combinatie honden en bananen.

Wat bevat een banaan?

Bananen zijn leuke snacks voor honden en bevatten ook nog veel voedingstoffen, zoals mineralen en vitaminen. Wel moet je goed bedenken dat honden niet in staat zijn om de plantencellen van o.a. veel groenten, maar ook bananen af te breken, dus dat niet alle onderstaande voedingswaarden positief zijn voor de hond of puppy!

Vitaminen: A, B1, B2, B6, B9, C, E en K

Mineralen: Fluor, Fosfor, IJzer, Kalium, Koper, Magnesium, Mangaan, Natrium en Selenium

Hond onbeperkt banaan eten?

Nee. Net zoals bijna alles in het hondenleven (maar ook in het mensenleven) is een teveel van iets niet erg goed. Alhoewel bananen een hele goede snack vormen voor honden, moet je je hond niet direct tientallen bananen per week geven of zelfs op een bananendieet zetten. Dit is dan weer echt niet de bedoeling! Een (actieve) hond heeft sowieso behoefte aan een gevarieerd voedingspatroon, zoals hondenbrokjes, vers vlees en af een toe een snack. Banaan mag nooit als hoofdmaaltijd gegeven worden!

Helpen bananen tegen diarree of stoelgangproblemen bij honden?

Bananen bevatten vezels. Vezels zijn op hun beurt weer goed om de ontlasting wat meer vorm te geven. Ook bij honden zal dit kunnen werken. Toch is dit niet de oplossing. Is je hond regelmatig aan de diarree of komt hij/zij er maar niet van af? Raadpleeg dan altijd even de dierenarts! Je kan natuurlijk altijd de oorzaak van de stoelgangproblemen voordat je de hond elke dag banaan gaat geven tegen diarree.


Categorie: Hondenvoer