Hondenmand kopen: Verschillende modellen hondenmanden

Hondenmand kopen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Iedere hondeneigenaar heeft in huis wel één of meerdere plekken waar de hond heerlijk zacht kan liggen slapen. Zo heb je speciale hondenkussens (of hondenmatrassen), een vetbed, een hondenstretcher of zelfs een hondenbank. Ook populair is de hondenmand. Wil jij een hondenmand kopen? Dan is het goed om te weten dat er verschillende modellen hondenmanden verkrijgbaar zijn. In deze blog lichten wij de verschillende soorten hondenmanden uit.

Donutmand

De donut hondenmand is de afgelopen jaren erg populair onder hondeneigenaren. Zo’n donutmand is ook vaak gemaakt van een lekker zacht pluche en fluffy stof. Het is vaak een ronde mand met een hogere opstaande rand waar de hond lekker zijn hoofd op kan leggen tijdens het slapen.

Rieten mand voor de hond

Voor honden heb je verschillende rieten/rattan hondenmanden. Zo heb je deze in een ronde vorm of in een rechthoekige form. Vaak krijg je bij zo’n rattan mand een passend kussen. Natuurlijk kan je zelf ook een kussen aanschaffen die past bij jouw interieur. Let wel goed op want bij sommige manden krijg je geen kussen. Je kan dan een los kussen aanschaffen of zelfs een “cover” die je over de randen kan doen.

€109,99
Petsonline.nl

Stoffen mand

De stoffen hondenmanden zijn misschien wel de meest comfortabele manden voor honden. Deze manden zijn in zo veel verschillende soorten, maten en stoffen verkrijgbaar dat er altijd wel een geschikt model is voor jouw hond en passend in jouw interieur. Meestal hebben ze dan 4 opstaande randen. Sommige manden hebben aan één zijde een minder hoge opstaande rand. Wij zijn zelf in het bezit van meerdere manden van het merk Designed by Lotte. Dit zijn manden met een zachte ribstof in verschillende rustige kleuren die in ieder interieur wel kunnen passen.

€44,99
Petsonline.nl
€64,99
Petsonline.nl
€89,99
Petsonline.nl
€89,99
Petsonline.nl

Hondenmand kopen voor op de bank

Tegenwoordig kan je ook kiezen voor een hondenmand die je op de bank kan leggen. Deze mand heeft aan drie zijkanten een opstaande rand. Aan de kant waar jouw hond de bank op komt vind je vaak een “flap” die de zijkant van de bank beschermt tegen haren. Tussen de opstaande randen vind je een stuk kleed.

Plastic hondenmand kopen

Ben je op zoek naar een hondenmand waar je een los kussen in kan leggen? Dan kan je kiezen uit een rattan/rieten mand, een houten hondenmand of een kunststof hondenmand. Het voordeel van een kunststof hondenmand is dat je deze mand goed schoon kan maken. Je kan de mand goed schoonmaken met een vochtig doekje. Ook kan je zelf een kussen uitzoeken die goed past bij jouw interieur.

Houten mand

Een houten hondenmand kan erg mooi staan in jouw interieur. Zeker omdat er veel verschillende soorten houten manden zijn. Je kan kiezen uit verschillende soorten hout. Denk bijvoorbeeld aan steigerhout (wat je ook in verschillende interieurs kan vinden) of zelfs in de vorm van een wijnvat. 

Hondenmand kopen voor in de auto

Wil jij jouw hond veilig en comfortabel vervoeren in de auto? Dan kan je een speciaal reisbed voor honden aanschaffen. Dit reisbed (Bena Reisbed van Nobby) kan je in de auto bevestigen met een speciale bevestigingsriem. Ook ziet het er heel zacht en comfortabel uit.

Mand met een bovenkant

Voor katten en kleinere honden zijn er ook hondenmanden met een bovenkant of zelfs hondenslaapzakken. Bijvoorbeeld de Trixie Relax Iglo Luna, de Trixie Junior en de Lief! Snoozer, een tipi, schuilmand of zelfs een huisje.


Categorie: Hondenmanden