Hondenspeelgoed: 8 soorten speelgoed voor honden

Hondenspeelgoed

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Er zijn veel verschillende soorten speelgoed voor honden verkrijgbaar. Hondenspeelgoed heeft verschillende functies voor honden. Zo werkt het stress verlagend, kost het de hond energie, wordt de hond er intelligenter van en zorgt ervoor dat de hond rustiger eet. Je kan het ook geven als je een cadeau voor een hond zoekt.

Hondenspeelgoed: Verschillende soorten speelgoed voor honden

Er zijn verschillende soorten hondenspeelgoed verkrijgbaar. Zo is er voor iedere hond wel geschikt speelgoed te vinden. Tegenwoordig zijn de likmatten en snuffelmatten enorm populair. Likken en snuffelen zorgt ervoor dat de hond goed kan ontspannen. Ook kost het de hond energie. Heb je een zeer energieke hond? Dan kan je hondenspeelgoed bijvoorbeeld geven aan de hond op dagen met slecht weer waarop je een keer minder lang buiten gaat wandelen. De praatknoppen of dog buttons kan je zelfs gebruiken om met je hond te communiceren. Zo kan je ze leren aan te geven of ze iets willen eten, willen spelen of uit willen.

hondenspeelgoed

Voerbal/snackbal

Met een voerbal/snackbal kan een hond goed spelen. Het is ook een goede manier om de hond te laten werken voor zijn voer. In de speelbal kan je voer kwijt, vaak ziet en ruikt de hond het voer. De hond kan de speelbal verplaatsen totdat het voer eruit komen. Je kan de schuif zelf zo verplaatsen dat er steeds veel brokjes tegelijk uit komen of juist weinig brokjes tegelijk.

Praatknop voor honden

Hondenpraatknoppen kan je inzetten om met jouw hond te communiceren. Deze praatknoppen worden ook wel dog buttons genoemd. Je kan zelf woorden of commando’s inspreken met de communicatie button. Daarna kan je jouw hond trainen, iedere keer als hij op een knop drukt geef je hem bijvoorbeeld een brokje, ga je met hem spelen of laat je hem of haar uit. Op de buttons kan je handige stickers plakken.

Snuffelmat

Er zijn veel verschillende snuffelmatten verkrijgbaar. In een snuffelmat kan je brokjes of snoepjes verstoppen voor jouw hond. Jouw hond is lang aan het snuffelen en aan het zoeken naar de snoepjes. Het zoeken en het snuffelen zorgt ervoor dat jouw hond erna moe is en dat hij zijn brokken rustig op eet. Vindt jouw hond het niet fijn om alleen thuis te zijn? Dan kan de snuffelmat zorgen voor minder stress als de hond alleen thuis is.

Voerpuzzel als hondenspeelgoed

Voerpuzzels kan je gebruiken om de hond een extra uitdaging te geven tijdens het voeren. Er zijn voerpuzzels met verschillende niveaus verkrijgbaar. Bij de puzzels moeten de honden schuifjes verplaatsen of ergens op drukken met de poot om vakjes open te maken om bij het voer of de brokjes te komen.

Behendigheid set of agility set

Met een agility set kan je zelf een hondenparcours opzetten. De set kan bijvoorbeeld bestaan uit een slalom palen, tunnels, hoepels, pionnen en hordes. Je kan het parcours opzetten in de tuin of op een groot veld. Zo kan je zelf buiten trainen met de hond.

Automatische ballenwerper

Is jouw hond gek op het spelen met een bal? Dan is een automatische ballenwerper ideaal speelgoed. Wanneer de hond de bal in het gat gooit komen er snoepjes uit het apparaat en wordt de bal weer losgelaten.

Kong

Alle honden zijn gek op een goed gevulde Kong. Dit is onverwoestbaar hondenspeelgoed dat je kunt vullen met allerlei lekkere dingen zoals bijvoorbeeld paté. Honden zijn een tijd bezig om de Kong leeg te likken. Het is slim om een Kong te geven wanneer je weg gaat. Wanneer de hond bezig is met de Kong zorgt dit voor een stress verlagend effect.

Likmat als hondenspeelgoed

Tegenwoordig zijn zowel de snuffelmat als de likmat enorm populair. Een siliconen likmat kan je het hele jaar door gebruiken. Zo kan je er yoghurt, natvoer en brokjes op smeren. Op warme dagen kan je de likmat ook even in de vriezer leggen.


Categorie: Hondenspeelgoed