Reis bench voor de hond: Van autobench tot transportbox

reis bench hond

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Wanneer je gaat reizen met de hond kan je dat op verschillende manieren doen. Wanneer je met de auto weg gaat kan je gebruik maken van een speciale autobench. Hier zit jouw hond veilig tijdens een (lange) autorit. Ga je met het vliegtuig weg? Dan mag jouw (kleine) viervoeter misschien wel mee in het vliegtuig. Je hebt dan wel een speciale transportbox nodig. In deze blog gaan we op zoek naar de reis bench voor de hond die voor jouw reis (en hond) geschikt is!

Hond mee in het vliegtuig

Bij veel vliegtuigmaatschappijen mag de hond mee in de cabine, mits hij voldoet aan bepaalde voorwaarden. Deze voorwaarden kunnen per vliegtuigmaatschappij verschillen. Vaak wordt er gekeken naar het gewicht en/of de grootte van de bench waar hij in moet. Soms mogen er alleen geleidehonden in de cabine. Grotere honden moeten in een reis bench in het bagageruim van het vliegtuig. Soms gaan honden ook mee als cargo, dan kunnen ze ook in een ander vliegtuig zitten. Zorg dat je voor de vlucht alles bekijkt omtrent de regelgeving met betrekking tot het meenemen van honden in het land waar je heen vliegt en bij de vliegtuigmaatschappij.

Goed om te weten: Probeer de vlucht (wanneer je je hond meeneemt) te beperken tot 8 à 9 uur.

Hondentransportbox

Bekijk voordat je gaat vliegen eerst wat de afmetingen mogen zijn van de hondentransportbox die je meeneemt in de cabine. De “bench” die je meeneemt in de kantine wordt ook wel een hondentransportbox genoemd. Het is een opvouwbare bench met één of meerdere deurtjes. Deze deurtjes rits je dicht. Er zijn ook transportboxen met aan verschillende kanten gaas waardoor jouw hond om zich heen alles in de gaten kan houden. Bij sommige opvouwbare hondenbenches zitten er handige hengsels aan en kan je de bench openen vanaf de bovenkant.

Reis bench voor de hond: Autobench voor autoritten met de hond

Ga je met de auto op vakantie? Of zoek je een geschikte bench die je ook kan gebruiken tijdens kortere autoritten? Dan kan je een speciale autobench aanschaffen. Deze benches zijn vaak extra stevig en hebben aan de zijkanten en achterkant een hogere opstaande rand. Doordat ze aan één zijde (de zijde waar je de honden in en uit de bench kan laten) schuin zijn passen ze vaak goed in de auto. Er zijn autobenches verkrijgbaar in verschillende formaten. Sommige benches hebben zelfs twee deuren.


Categorie: hondenbench