Riverwood review: 100% natuurlijk voer voor de hond

Riverwood

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Op Animal Event hebben wij voor de honden meerdere snacks gekocht. Zo ook van het merk Riverwood. Hier hebben we ook twee zakjes met proefbrokken meegekregen om thuis te kunnen testen. Onze honden hebben echt gesmuld van de snacks! Een goede reden voor mij om een blog te schrijven over onze ervaringen met de snacks en het hondenvoer van Riverwood.

Over het merk Riverwood

Riverwood is een merk met 100% natuurlijk hondenvoer. Naast hondenvoer en snacks kan je bij dit merk ook kattenvoer vinden. Het voer voor honden is hypoallergeen, net als de snacks. Dit wil zeggen dat er weinig allergenen in het voer zitten. Hierdoor is ook de kans op allergische reacties erg klein. Voor de gebruikte eiwitbronnen zijn slechts 2% van alle honden allergisch.

Er zijn een aantal kenmerken die passen bij de voeding van het merk Riverwood:

 • 100% natuurlijk hondenvoer
 • Voer zonder granen
 • Rijk aan vlees of vis
 • Vlees is afkomstig van vrije uitloopdieren

Riverwood review snacks

We hebben meerdere hondensnacks meegenomen bij de kraam van Riverwood op Animal Event. Er waren veel verschillende smaken. De snacks van het merk zijn onder te verdelen in beloningssnacks, gedroogde hondensnacks en vis snacks. Daarnaast kan je ook koffiehout kopen. Iets waar onze honden helemaal gek op zijn en waar ze enorm lang mee kunnen doen!

Gedroogde hondensnacks

Op Animal Event hebben wij meerdere gedroogde hondensnacks van Riverwood meegenomen voor de honden. Wij hebben gekozen voor de volgende: Kippenmaagjes, kippenpoten en kalkoennekken. Onze honden hadden een sterke voorkeur voor de kalkoennekken waar ze heerlijk op konden kluiven.

Beloningssnacks

Er is een groot aanbod van beloningssnacks voor de honden. In totaal zijn er wel 36 verschillende producten verkrijgbaar. De meeste snacks zijn zacht al zijn er ook een aantal “middel” verkrijgbaar.

Koffiehout als kauwstick

Wij hebben sinds een aantal maanden voor het eerst koffiehout als kauwstick in huis. Het koffiehout ziet eruit als een dikke houten stok. De honden kunnen er veilig op kauwen, er komen een soort houten splintertjes los die de hond gewoon kan doorslikken en uitpoepen. Bij ons pakken de honden af en toe een bot om erop te kauwen. Ze kauwen hem niet in één keer op. Er zijn wel honden die koffiehout niet interessant of lekker vinden. Je zou het koffiehout dan een beetje nat kunnen maken. Meestal kauwen honden er dan sneller op.

Riverwood hondenvoer

Het merk Riverwood heeft verschillende soorten hypoallergeen hondenvoer in het assortiment. Je kan hierbij kiezen uit hondenbrokken of natvoer uit blik. Het natvoer uit blik is geschikt voor volwassen honden en senior honden. De hondenbrokken zijn geschikt voor volwassen honden en senior honden. Ook zijn er speciale hondenbrokken voor puppy’s.

Natvoer uit blik

Natvoer is ideaal voor honden met een slechte eetlust en senior honden met gebitsproblemen. Ook zorgt natvoer voor een goede hydratatie. Er zijn van het merk Riverwood meerdere smaken natvoer verkrijgbaar. Wij hebben de verschillende smaken hieronder op een rijtje gezet:

 • Hert
 • Kangoeroe
 • Kalkoen
 • Lam
 • Paard
 • Rund
 • Wild Zwijn

Riverwood hondenbrokken

Er zijn zes verschillende soorten hondenbrokken verkrijgbaar. Iedere soort brok heeft zo zijn eigen kenmerken. Naast hondenbrokken verkoopt het merk Riverwood ook Noorse Zalmolie. Deze olie kan je over het voer gebruiken als een topping. Honden vinden de smaak heerlijk en eten de brokken nog sneller op én het heeft nog meer voordelen. Zo zorgt het voor een gezondere huid & vacht van de hond. De onderstaande vier soorten hondenbrokken zijn geschikt voor volwassen honden:

 • Zalm & witvis met haring: Voor een gezonde vacht
 • Hert & lam met konijn: Geschikt voor de meeste honden
 • Rendier & hert met wild zwijn: Voor actieve honden
 • Eend & kalkoen met fazant: Speciaal voor grote honden

Heb jij een pup in huis? Dan kan je een speciaal puppypakket aanschaffen. Daarnaast heb je nog twee verschillende soorten hondenbrokken speciaal voor puppy’s:

 • Kalkoen en eend met fazant: Voor puppy’s
 • Eend & kalkoen met fazant: Speciaal voor puppy’s van grote hondenrassen

Categorie: Hondenvoer, Merken