Schapenvet voor honden kopen: Alle soorten, merken en voordelen

schapenvet voor honden

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Schapenvet is een goede toevoeging naast het gewone voer wat je jouw hond geeft. Het heeft verschillende voordelen voor honden, hierbij kan je denken aan een gezonde en glanzende vacht. Dit is ook de reden waarom zelfs dierenartsen aanraden om de hond schapenvet te geven. Je kan schapenvet voor honden kopen in verschillende vormen, ook zijn er meerdere merken die dit vet in hun assortiment hebben.

Voordelen van schapenvet voor honden

Schapenvet heeft verschillende voordelen voor de hond. Het vet wordt eigenlijk altijd gegeven naast het gewone voer. De meest bekende voordelen van schapenvet voor honden die bij de meeste hondeneigenaren wel bekend zullen zijn hebben te maken met de huid en vacht van de hond. Zo krijgt de hond een gezondere huid én een glanzende vacht. Het helpt tegen overmatig haaruitval, een doffe vacht en een droge, geïrriteerde huid met schilfers.

Schapenvet voor honden

Minder bekende voordelen van schapenvet voor honden

De meest bekende voordelen van schapenvet hebben te maken met de vacht en huid van de hond. Maar wist jij al dat het geven van dit vet veel meer voordelen heeft? Zo kan het zorgen voor een betere darmflora (minder dunne ontlasting), sterkere botten en een betere weerstand en gezondheid. Mag jouw hond wel wat aankomen? Dan kan het vet daar een belangrijke rol in spelen.

Schapenvet hond kopen

De meeste honden zijn gek op schapenvet en eten het alsof ze hondensnoepjes krijgen. Wanneer je wat schapenvet door het voer mengt, bijvoorbeeld in de vorm van korrels of vloeibaar schapenvet, is de kans groot dat jouw hond het gewone voer ook beter eet. Dit is natuurlijk ideaal wanneer jouw hond slecht eet en wel een paar kilo aan mag komen. Zorg natuurlijk ook dat je met dit probleem naar de dierenarts gaat om andere oorzaken van het slechte eten uit te kunnen sluiten. Je kan schapenvet voor honden in meerdere webwinkels kopen.

Bonbons met schapenvet

Eén van de meest populaire manieren om schapenvet te geven aan honden is in de vorm van bonbons. Je hebt de bonbons met puur schapenvet en met een toevoeging. Zo kan je kiezen uit de toevoeging knoflook, zeewier of zalm. Een voordeel van de toevoeging van knoflook is dat vlooien en teken er niet gek op zijn. Je geeft de bonbons als een snoepje aan de hond. Op de verpakking staat precies hoeveel bonbons je aan jouw hond mag geven.

Korrels

Schapenvet korrels zijn niet in iedere bekende webwinkel voor de hond verkrijgbaar. Zonde eigenlijk want het is een vrij voordelige vorm van het vet. Wat ideaal is, is dat je deze korrels vaak goed kan bewaren in de diepvries. Zo heb je altijd een verse portie liggen. De meeste verpakkingen zijn ook vrij groot, je kan er dus ook wat langer mee doen dan bijvoorbeeld met een verpakking schapenvet bonbons.

Vloeibaar schapenvet voor honden

Zelf maken wij vaak gebruik van vloeibaar schapenvet. Dit mengen wij door het voer waardoor onze honden het voer ook snel en met smaak opeten. In verhouding is vloeibaar schapenvet ook (een stuk) goedkoper dan bijvoorbeeld de schapenvet bonbons. Waar wij achter zijn gekomen tijdens onze zoektocht naar de verschillende soorten schapenvet is dat er ook schapenvet is dat verrijkt is met glucosamine en chondroïtine. Dit is voor ondersteuning van de gewrichten. Voor oudere honden die wat meer moeite krijgen met opstaan en lopen en die soms iets mank lopen is dit ideaal!

Meer soorten vet voor honden

Naast het bekende schapenvet voor honden zijn er nog veel meer soorten vet die je kunt geven aan jouw hond. Een bekende soort is zalmolie. Ook heb je tegenwoordig hennepzaadolie, paardenvet, sardine-olie, en een combinatie van de verschillende soorten vetten. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een combinatie tussen schapenvet en zalmolie.


Categorie: Hondenvoer