Shampoobar VITALstyle: Nieuw verzorgingsproduct voor de hondenvacht

shampoobar VITALstyle

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Over een aantal weken is de officiële lancering van het nieuwste product van VITALstyle. Op Animal Event hebben bezoekers het product al kunnen kopen. Ook wij hebben de shampoobar VITALstyle aangeschaft! Er komen verschillende shampoobars op de markt die je zowel kan gebruiken voor honden als voor paarden. Bij de shampoobar krijg je ook een speciaal waszakje. De dag na Animal Event zijn we naar een losloopgebied geweest waar onze honden nogal vies vandaan kwamen… Een goed moment om even onder de douche te gaan met de shampoobar!

Shampoobar VITALstyle: Nieuwste verzorgingsproducten voor de hondenvacht

Er komen meerdere shampoobars op de markt. Wij hebben twee verschillende shampoobars aangeschaft. Er was ook een intensief reinigende shampoobar die wij graag uit hadden willen proberen. De shampoo is vrij van parabenen, siliconen en plastic. Ook zijn ze 100% natuurlijk. Een aantal bars zijn ook veganistisch.

  • Smooth & Silky: Verzorgende shampoo- en conditionerbar in één
  • Sensitive & Honey: Milde en verzorgende shampoo voor de gevoelige huid
  • Scrub & Orange: Frisse en verzorgende shampoo voor intensieve reiniging
  • Itch & Oats: Verzachtende shampoo bij krabben, schuren en kale plekken
  • White & Peppermint: Zilvershampoo voor een stralende witte vacht en staart

Review shampoobar VITALstyle

Wij hebben na een wandeling in losloopgebied Bentwoud de shampoobar VITALstyle Smooth & Silky uitgeprobeerd. Hier hebben we onze herder (Eddie) en galgo (Pancho) mee gewassen. Wij hebben alle ervaringen met deze VITALstyle shampoobars beschreven. Ook hebben we deze shampoobars vergeleken met de gewone hondenshampoos die wij normaal gebruiken als we de honden gaan wassen.

Alles over onze eerdere ervaringen met het wassen van de honden

Wij wassen onze honden niet heel erg vaak. Eigenlijk alleen als het écht nodig is. Zoals je kunt zien was het na onze wandeling in het Bentwoud wel echt heel erg nodig! 😉Normaal gesproken wassen wij de honden met een gewone shampoo. Wat ik vooral bij Eddie (de herder) merk is dat er dan heel veel schuim komt. Het duurt dan vrij lang voordat je alles hebt uitgespoeld.

VITALstyle shampoobar
VITALstyle shampoobar

Hoe werkt de shampoobar VITALstyle?

Er zijn verschillende stappen die je moet nemen als je de hond wilt wassen met de shampoobar:

Stap 1: Maak de vacht van de hond nat
Stap 2: Doe de shampoobar in het zakje en maak deze nat
Stap 3: Wrijf het waszakje met bar over de natte vacht totdat het schuimt
Stap 4: Spoel de vacht goed uit en spoel de bar en het waszakje af
Stap 5: Haal de bar uit het waszakje en laat het los van elkaar drogen. Hierdoor droogt de bar beter.

VITALstyle shampoobar
VITALstyle shampoobar

Mijn ervaringen met de VITALstyle shampoobar

Wat meteen opviel is dat de shampoobar VITALstyle minder schuimde dan de normale hondenshampoo die ik gebruik. Ik vond dit heel fijn omdat ik het schuim en de shampoo veel makkelijker uit kan spoelen. De geur van de bar is ontzettend lekker. De geur blijft niet heel erg hangen na het wassen. Na het wassen met de Smooth & Silky shampoobar was de vacht van Eddie heel zacht en de vacht van Pancho was glanzend. Bij Pancho durfde ik niet goed zijn benen te wassen met de bar in de waszak. Dit omdat zijn poten heel gevoelig zijn en er minder haar op zit. De volgende keer ga ik met de bar over mijn handen en dat schuim gebruik ik om de benen te wassen.

VITALstyle shampoobar

Eindoordeel

Ik ben heel erg blij met de shampoobars van VITALstyle. Ze ruiken heerlijk, zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en je kan het schuim makkelijk uitspoelen. Als de shampoobar officieel op de markt wordt gebracht gaan wij waarschijnlijk ook de bar voor grondige reiniging aanschaffen. Ik hoop dat er naast deze shampoobar, de honingzalf en de calendula spray nog meer producten op de markt worden gebracht voor de verzorging van de vacht en de huid van de hond.