Stutterheim: Matching regenjassen voor jou en voor de hond

Stutterheim

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Het Zweedse merk Stutterheim is bekend om zijn trendy en tegelijkertijd praktische regenkleding met een strakke Scandinavische snit. In de collectie hebben ze meerdere regenjassen voor dames en heren, regenlaarzen en accessoires zoals bucket hats. Naast de collectie voor mensen is er ook een collectie met regenjassen voor honden. Deze regenjassen zijn verkrijgbaar in dezelfde kleuren als de regenjassen voor mensen. Zo kan je voor jouw hond en jezelf matching outfits shoppen.

Over het merk Stutterheim

Het merk Stutterheim komt uit Zweden en wordt ook wel Stutterheim Stockholm genoemd. Op het kleine visserseiland genaamd Arholma – 80 km ten noorden van de stad Stockholm – bedacht de oprichter Alexander Stuttenheim het merk. Hier kreeg hij inspiratie om tijdloze en duurzame regenjassen te ontwerpen die leken op de regenjas van zijn opa, die hij gebruikte tijdens visserstochten. Tegenwoordig is het merk populair over de hele wereld. In de onderstaande video verteld Alexander Stuttenheim zelf over het ontstaan van het merk.

Regenjassen voor dames en heren

Er zijn regenjassen voor dames en voor heren. Er zijn enorm veel verschillende modellen en kleuren waar je uit kan kiezen. Er zijn veel tijdloze modellen maar ook wat gewaagdere fashion jassen. Kijk bijvoorbeeld naar de Opal Series met lakjassen. Daarnaast zijn er lange jassen, lichtgewicht regenjassen en is er een wintercollectie met warmere jassen die waterdicht zijn. Je kan kiezen uit een A-line fit die naar onderen meer uitloopt of voor een straight fit die recht naar beneden valt. Er zijn ook bijpassende accessoires verkrijgbaar zoals tassen, hoeden en regenlaarzen.

Stutterheim regenjassen voor de hond

Bij de verschillende kleuren en materialen (lak of mat) regenjassen kan je ook een bijpassende regenjas voor jouw hond vinden. Het zijn misschien wel de meest “stylish” jassen voor de hond. Vergelijkbaar met de Paikka hondenjassen die soms zelfs bij de Bijenkorf verkocht worden. De jas is verkrijgbaar in 5 verschillende maten:

  • XS: Voor de kleinste honden zoals Chihuahuas
  • S: Voor kleine honden zoals terriërs en mopshonden
  • M: Deze maat is geschikt voor middelgrote honden zoals spaniëls
  • L: Voor grotere honden zoals labradors
  • XL: Deze maat is geschikt voor grote honden zoals Duitse herders

Waar je rekening mee moet houden wanneer je deze jas wilt aanschaffen voor jouw hond is dat de jas op twee punten vast gezet wordt met klittenband. Tijdens een rustig uitlaatrondje is dat geen probleem. Gaat jouw hond flink spelen en rennen? Dan kan het zijn dat deze jas sneller uit gaat dan een jas die vast zit met een kliksysteem.


Categorie: hondenjassen