Trixie hondenfietskar: Modellen, maten en ombouwset voor buggy

Trixie hondenfietskar

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Er zijn verschillende merken die je regelmatig tegen zal komen als je op zoek gaat naar een hondenfietskar. Hierbij kan je denken aan merken zoals Croozer, Doggyride, Doggy Liner, Adori, Keddoc maar ook aan het merk Trixie. Wil jij een Trixie hondenfietskar aanschaffen? Dan vind je in deze blog de verschillende soorten fietskarren van dit merk.

Bekijk hier alle hondenfietskarren

Trixie hondenfietskar: Alle soorten

Er zijn een aantal Trixie hondenfietskarren verkrijgbaar in verschillende maten en modellen. Hieronder hebben we de twee verschillende modellen en de maten op een rij gezet.

Zwart/rode fietskar

Eén van de modellen is de zwart/rode fietskar. Bij dit model kan je een losse ombouwset aanschaffen om de kar te kunnen gebruiken als hondenwandelwagen. Verderop in de blog vind je precies waar je deze ombouwset kunt aanschaffen.

Maten zwart/rode fietskar

Vanaf maat M heeft de hondenfietskar twee insteekvakken aan de zijkant.

MaatGewichtAfmetingen
S9,5-15 kg53 x 60 x 60/117 cm
M11-22kg63 x 68 x 75/137 cm
L13-30kg75 x 86 x 80/145 cm

Zwart/grijze opvouwbare fietskar/hondenbuggy

Een duurder model is de zwart/grijze opvouwbare fietskar voor honden. Bij deze hondenkar moet je alleen het voorwiel los bijbestellen wanneer je de kar ook wilt kunnen gebruiken als hondenbuggy. Je kan de kar ook als jogger gebruiken wanneer je ermee wilt hardlopen.

Maten zwart/grijze hondenfietskar

MaatGewichtAfmetingen
STot 15 kg58 x 93 x 74/114 cm
MTot 22 kg63 x 95 x 90/132 cm
LTot 30 kg74 x 95 x 103/143 cm

Waar koop je een Trixie hondenfietskar?

Er zijn verschillende webwinkels waar je een Trixie hondenfietskar kunt kopen. Hieronder hebben wij de webwinkels op een rij gezet. Klik op de webwinkel om het assortiment Trixie hondenfietskarren te bekijken.

  • Bol.com
  • Medpets
  • Petsplace
  • Amazon

Hondenfietskar koppeling

Met behulp van een koppelstuk kan je de fietskar koppelen aan de fiets. Bij de aankoop van de fietskar krijg je deze koppeling meegeleverd. Wil je de hondenfietskar makkelijk en snel op een andere fiets kunnen zetten? Dan is het handig om meerdere koppelstukjes te bestellen zodat je deze op meerdere fietsen kan plaatsen. Zo hoef je de koppeling niets steeds van de fiets af te halen en op een andere fiets te plaatsen wanneer je de fietskar achter een andere fiets wilt hangen.

Trixie 12819 trekhaak voor fietsaanhanger

6,99
.
.
Amazon.nl
.

Ombouwset voor een hondenwandelwagen

Er zijn meerdere modellen fietskarren die je kan veranderen in een hondenwandelwagen. Hier heb je een ombouwset voor nodig die apart verkrijgbaar is. Deze wordt dus niet automatisch meegeleverd wanneer je de fietskar aanschaft. De set bestaat uit drie verschillende onderdelen. Het eerste onderdeel is een 360 graden wendbaar voorwiel. Ook krijg je een beugel waarmee je de kar kan duwen. Deze beugel is gemaakt van materiaal waar je handen niet makkelijk vanaf kunnen glijden. Als laatste krijg je er een vastzetrem bij waarmee je de kar vast kan zetten wanneer je van plan bent om pauze te houden. Let op: De ombouwset voor hondenfietskar naar hondenwandelwagen/joggingkar is verkrijgbaar in twee verschillende maten. Zo heb je maat M en maat L.


Categorie: hondenfietskar