Voedingssupplementen voor de hond: Compleet voedingspatroon

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Er zijn in online dierenwinkels verschillende voedingssupplementen voor de hond verkrijgbaar. Wanneer honden ouder worden kan het zo zijn dat ze moeilijker gaan bewegen. Zo kunnen ze stijver zijn met bewegen en soms zelfs een beetje mank lopen. Met supplementen zoals glucosamine kan je ervoor zorgen dat jouw hond minder last heeft van stijfheid. Er zijn ook nog andere toepassingen waar je voedingssupplementen voor de hond voor kan aanschaffen.

Voedingssupplementen voor de hond: Toepassingen

Voedingssupplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Zo heb je pillen en poeders, snacks, dieetvoer en hondenbrokken met toegevoegde stoffen. Ben jij benieuwd waar je voedingssupplementen voor de hond voor in kunt zetten? Hieronder hebben wij een lijst gemaakt van de toepassingen van voedingssupplementen voor de hond.

 • Gewrichten & Botten
 • Huid & Vacht
 • Maag & Darm
 • Gebitsverzorging
 • Fokken & Opbouw
Voedingssupplementen voor de hond
Ook voor puppy’s zijn er voedingssupplementen

Gewrichten en botten

Voor de gewrichten en botten van de hond heb je heel veel verschillende soorten supplementen zoals glucosamine. Deze vind je (onder andere) in de vorm van kauwtabletten, poeders, pillen en pasta’s. Ze zorgen voor een verbetering van de mobiliteit van de hond. Sommige supplementen hebben ook nog andere voordelen, bijvoorbeeld op de darmwerking van de hond of een verbetering van de vacht. Als je hiernaar op zoek bent kan je bijvoorbeeld kijken naar de GRAU Hokamix, LUPO kruidenkracht of de Viyo versterkt hond.

Huid en vacht

Als je op zoek bent naar supplementen die helpen bij de verbetering van de huid en de vacht van de hond zie je al snel supplementen zoals zalmolie en schapenvet snacks. Deze supplementen hebben nog meer voordelen voor de hond, ook vinden honden dit vaak heerlijk om te eten. Ook hier vind je weer de Hokamix30 snacks. Voor een glanzende en dikke vacht kan je ook GRAU Zeealgenmeel gebruiken. Of knoflooktabletten geven die ook nog eens beschermen tegen teken en vlooien.

Maag en darm

Wanneer jouw hond last heeft van problemen met zijn maag en darmen kan dat heel lastig zijn om op te lossen. Naast een bezoek aan de dierenarts kan je ook op zoek gaan naar de juiste supplementen die problemen kunnen oplossen. Gelukkig zijn er veel verschillende supplementen verkrijgbaar die je uit zou kunnen proberen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het Gastro Forte supplement van Advance, dit supplement kan helpen bij chronische diarree en een slechte ontlastingskwaliteit. Dit is slechts één van de vele supplementen die kunnen helpen bij maag- en darmproblemen van de hond.

Gebitsverzorging

Wanneer je zoekt naar supplementen voor gebitsvorming kom je al snel uit bij snacks die goed zijn voor het gebit van jouw hond. Hierbij kan je denken aan de bekende Dentastix. Ook de tandenborstels en tandpasta voor de hond vallen onder gebitsverzorging. Wij geven onze honden PlaqueOff poeder van ProDen over hun voer. Dit supplement zorgt voor gezondere tanden en tandvlees. Ook helpt het tegen een slechte adem. Gebruikers zeggen dat je ook grau zeealgenmeel kan gebruiken (verkrijgbaar bij Zooplus). Een tandsteenkrabber van AE Dogz wordt ook aangeraden.

Fokken en opbouw

Onder de fokken & opbouw supplementen vind je voedingssupplementen voor de hond en meer voor zowel moederhonden als puppy’s. Denk daarbij aan puppymelk, maar ook aan GRAU rundervetpoeder die drachtige honden meer energie geeft. De Viyo Versterkt Hond zorgt ervoor dat voedingsstoffen beter opgenomen kunnen worden. Ook kan dit supplement de darmflora verbeteren en zorgen voor een betere weerstand en een sterker immuunsysteem.

Wat te doen bij problemen bij het geven van tabletten of pillen?

Weigert jouw hond tabletten en pillen te nemen? Dan zijn er verschillende manieren om ze toch toe te kunnen dienen. Sommige honden weten zelfs een pil uit te spugen wanneer hij verstopt zit in een stukje worst of kaas. Veel honden eten op deze manier echter wel makkelijk de pil op. Verder zijn er ook kauwtabletten verkrijgbaar met een lekker smaakje. Honden zien dit als een soort hondensnoepje en eten ze graag op. Sommige pillen kan je fijnmalen en mengen door het (nat)voer.

Voedingssupplementen voor de hond: Compleet voedingspatroon
Tip: Verstop de pil in een lekkere hondensnack!

Pil zelf toedienen

Ook kan je de pil achterin de bek van de hond stoppen. Daarna houd je de bek van de hond dicht en iets omhoog en wrijf je over de hals van de hond. De hond kan dan niet anders dan de pil doorslikken. Dit vergt misschien wel wat oefening en is vooral geschikt voor honden die ook verstopte pillen uit weten te spugen.

Voedingssupplementen voor de hond in hondenbrokken

Er zijn verschillende hondenbrokken verkrijgbaar waar stoffen aan toegevoegd zijn die je ook kan vinden in voedingssupplementen voor de hond. Dit voer kan je bij Zooplus vinden onder het dieetvoer. Op Zooplus is het dieetvoer onderverdeeld in verschillende categorieën:

 • Gewrichten
 • Maag & darm
 • Intolerantie & allergieën
 • Overgewicht
 • Huidziekten & dermatosen
 • Tandheelkundige gezondheid
 • Hart- en leverziekten
 • Versterking & herstel

Je ziet dat een aantal categorieën overeenkomen met de categorieën die je vindt onder de voedingssupplementen voor de hond. Denk aan gewrichten en maag & darm. Hier zitten vaak dezelfde stoffen in.

Voedingssupplementen voor de hond

Multivitamine voor de hond

Wist jij dat je naast voedingssupplementen voor de hond ook multivitaminen voor de hond aan kan schaffen? Er zijn verschillende soorten multivitamine preparaten verkrijgbaar. Deze kan je geven aan jouw hond als een aanvulling op de voeding die je normaal aan hem geeft. Zo voorkom je dat er tekorten kunnen ontstaan. Bijvoorbeeld wanneer je vers vlees geeft zonder bepaalde stoffen. Ook als honden minder of slechter eten, als ze ouder zijn, als ze veel bewegen, herstellende zijn of een slechte weerstand hebben kan het slim zijn om multivitaminen te geven aan de hond.


Categorie: Hondenvoer